onsdag 6. november 2013

Filmperiode - Grafisk

Målgruppen med min filmplakat og dvd-cover er personer fra 17 år og opp til 25 år. Målgruppen min er for både jenter og gutter. Men også for par som har opplevd det samme som blir opplevd i filmen. Jeg tror at jeg treffer målgruppen min fordi vi bruker tenårings jenter og det kan bidra til et bedre resultat i dette tilfelle. Når det kommer til plakaten og dvd-coveret så tror jeg også at jeg når målgruppen min siden jeg har valgt å ha en tegning som er hånd tegnet istede for foto. Det er kanskje ikke det mest normale å ha i slike tilfeller, men jeg ville ha en enkel og ren plakat.

Sender er meg, budskapet er filmen og mottakeren er de som ser filmen. Det som kan oppleves som støy for noen er hvordan filmen er. Det er lesbiske jenter i filmen som kysser, det kan oppleves som støy for noen som ikke klarer å se på det, eller har noe imot homofili.

Jeg har gjort endel reaserch når jeg skulle forme å lage plakat og cover. Jeg valgte å kjøre ganske tradisjonel plakat, men jeg ville gjøre en liten twist på baksiden av coveret. Derfor valgte jeg å ha sponsor logoene på oppsiden av coveret.

Inkodingen min er at jeg vil at de skal se at det er to hender som foldes. Avkoding er det de oppfatter og faktisk ser på plakaten min.


3 PERSONAER:

Arne er en gutt på 17 år som går 2 året på videregående skole. Han er veldig opptatt av å ha det sosialt og være med venner å gå ut når han kan. Han arbeider på lager på fritiden og liker sport. Arne har en inntekt på ca 4000 i mnd. Dette gjør at han kan bruke disse pengene på hva han vil. Arne har også en kjæreste som heter Lise som han er ekstremt forelsket i. Han er veldig aktiv på både facebook, snapchat og instagram. Arne har iphone og mac.

Lise er en jente på 16 år som går 1 året på videregående skole. Hun er opptatt av å være sosial både på skolen og på fritiden. Hun er en slik jente som lett kan ha det gøy, men også være alvorlig når det trengs. På fritiden arbeider Lise med lekser og skole, hun driver med håndball og er aktiv innen indrett. Hun liker å være ute med venner og være med kjæresten sin Arne. Lise har iphone, ipad og mac. Det er disse tingene hun bruker for å surfe på nettet og holde kontakt med venninnene sine via facebook, twitter, instagram og snapchat.

Kari er en ung kvinne på 20 år. Hun studerer til å bli lærer og er ekstremt glad i hest. På fritiden sin bruker hun å pleie hesten sin å trene den. Hun er nå i praksis med studiene og er på en barne skole i Rogaland. Hun er for det meste aktiv i hestesporten, men driver også med trening på helsestudio. Kari er lesbisk, men har bare jente venner. For øyeblikket er Kari singel, men hun liker å feste å treffe nye folk. Kari har en samsung galexy og er ekstremt fornøyd med denne telefonen. Selv er hun ikke så ekstremt aktiv på sosiale medier men har facebook og instagram.


TANKEGANGEN TIL PLAKATEN:

Når vi satt i gang med denne oppgaven tok det litt tid før jeg kom skikkelig i gang. Når jeg da fikk noen ideer begynnte jeg å skrive dem ned i et tankekart (levert med skissene). Da jeg var ferdig begynnte jeg å tegne ned 5 forskjellige ideskisser. Her valgte jeg å lage små frimerkeskisser for å få det på papir. Da jeg valgte den ene skissen jeg ville arbeide videre med begynnte jeg å lage komposisjons skisser. Her tegnet jeg ned forskjellig til jeg var fornøyd å klarte å velge en jeg ville fortsette med. Etter dette laget jeg en utarbeidet skisse på A3 ark. Da jeg var ferdig med skissene begynnte jeg på selve oppsettet.

Jeg satt veldig mye frem å tilbake ang farge i bakgrunnen på plakaten min. Jeg gikk for en lys brun gradient som gikk fra mørkt til lyst. Jeg valgte dette fordi jeg har illustrasjon av to hender som foldes og her er den ene hånden mørkere enn den andre. Den hånden som er på venstre siden den går mot den mørke siden og omvendt. MEN på dvd-coveret, der valgte jeg å gå helt blankt og enkelt. Jeg valgte derfor å bare ha det helt lyst og hvit. Jeg følte derfor at det ble mest rett å ha det helt enkelt. Jeg har også brukt et ark bilde over dvd-coveret mitt for å få et hint av den kontrasten.

Alt i alt er jeg ganske fornøyd med resultatet mitt.