fredag 28. september 2012

PANORAMA!

Hei!!

Nå har vi lært noe nytt, og det er nemmelig panorama bilde. Det vil si at vi tar ca 3-4 bilder, legger dem inn på photoshop også legger photoshop bildene oppå hverandre og lager dem slik at det ser mest naturlig ut. Jeg valgte å ta bilde i klasserommet siden det regner ute. Men tingen er at hvis man ikke har stor nok avstand i bildene fungerer dette ikke fordi bildene er for like, men det som er at man MÅ ha med en "bit" fra det forrige bilde man tar slik at det ser mye mer naturlig ut.

Her er mitt panorama bilde forsøk:


Håper dere likte det!

torsdag 27. september 2012

DYBDESKARPHET!!

Nå har vi fått i oppgave å skrive om dybdeskarphet og ta med eksempler.

Første eksempelet mitt:


Dette bilde er tatt med en dybdeskarphet på 5,6. Det vil si at det som er bak personen blir skurrete og uklart.

Andre eksempel:


Dette bilde har en dybdeskarphet på 13. Her kan man se at bakgrunnen er litt klarere.

Håper dere har lært noe.

MOTLYS OG PROTRETT MED REFKEKTOR!!

HEI !

Vi har nå fått i oppgave å ta bilder i motlys, og bilder med og uten reflektor.
Modellene mine er Thea og Ida som går i klassen min.

MOTLYS:




Dere kan vell tenke dere selv hva motlys i et bilde vil si. Jeg valgte å ta bilde i svart/hvit fordi jeg følte at det viste best forskjellen mellom lys og motlys. Personen på bilde er helt svart, dette er fordi kameraet tar opp lyset og gir fokus på utsiden (det lyseste) av bilde.

PROTRETT MED REFLEKTOR:




Protrett bilde med reflektor er når vi bruker en sølv dings som gjennskaper lyset som er ute inn i ansiktet til modellen. Her ser vi at det faller en slags skygge på den ene halvsiden av ansiktet, dette er fordi vi har brukt en reflektor.

Håper dere har lært noe!

onsdag 26. september 2012

LUKKERTID!!

Nå har vi fått i oppgave å ta tre bilder med forskjellige lukkertider. De tre lukkertidene vi skulle ta var 1/125s som er rask lukkertid. 1/15s som er lang lukkertid også skulle vi ha samme lukkertid men vi skulle følge det/den vi tok bilde av.

1 = rask lukkertid:



2 = lang lukkertid:


3 = lang lukkertid men følge personen:


Håper dere ser forskjellene. 
Hun på bildene er Herdes. Bloggen hennes heter: herdes1mfb.blogspot.no

BRENNVIDDE 1!!

Brennvidde er avstanden mellom linsen og objektet.

Bildene vi skulle ta var på 18mm og 55mm.

Her er bilde på 18mm:


Her er 55mm:




Klarer dere og se forskjellene? 


fredag 14. september 2012

INDESIGN OG PHOTOSHOP!!

HEI!!

Vi har nå fått i oppgave å skrive noe om Indesign og Photoshop. Først har jeg tenkt til å vise dere hva jeg lagte på photoshop i går.



Vi skulle lage header til bloggen i photoshop i går. Så jeg valgte å gjøre det slik.
Photoshop er et avansert bilde redigerings program fra Adobe systems rastergrafisk bildeprogram. Programmet ble opprinnelig opprettet for Mac Os, for redigering av skannede bilder.

Photoshop regnes av mange som det fremste profesjonelle verktøy for digital bildebehandling og markeds leder innenfor kommersiell bildebehandling. I Photoshop jobber man med bilder, kontraster, farger, skrift osv. Hele konseptet med Photoshop er at man kan lage forskjellige ting. Man kan lage headers, bilder osv.

Indesign:


Dette gjorde jeg i Indesign i dag. Det er en tekst skrevet av Bjørn Eidsvåg.

Indesign er en applikasjon for desktop publishing som er utviklet av Adobe systems. Indesign blir brukt til å lage Logoer, Covers eller design av for eksempel aviser eller magasiner. I Indesign jobber man med bilder og skrift, forskjellige farger og kontraster.

Håper dere har lært noe!

fredag 7. september 2012

DAGSORDEN!

HEII!!

Vi har nå fått i oppgave, der vi skal skrive ett innlegg om hva dagsorden er og hva jeg mener mediene har satt dagsorden denne uken.

Hva er dagsorden?

Mediene har makt gjennom hvilke saker som blir dekket, og hvordan de blir presentert. De kan fremme interessene til bestemte samfunnsgrupper og påvirke karrieren til politikere. De skaper kjendiser, skurker, helter og ofre og bestemmer hvem som skal komme til orde.

Nyhetsredaksjonene får inn en jevn strøm av pressemeldinger og pressepakker fra for eksempel styringsorganer, ideelle organisasjoner og bedrifter. Noen saker prioriteres, mens andre blir kastet i søpla. Når nyheter velges ut i redaksjonene, blir en rekke nyheter også valgt bort. Mediene har dermed makt gjennom utsiling og valg som blir gjort før saker kommer på trykk.

TATT FRA MEDIE MØTER 1





Hva jeg mener er blitt satt til dagsorden denne uken:

Den saken som er blitt mest satt til dagsorden ikke bare denne uken men i fire uker er Sigrid saken. Denne saken har fått ekstremt mye oppmerksomhet i media og det synes jeg er bra. Grunnen til at jeg tror denne saken har fått så mye oppmerksomhet i media er fordi dette hente så plutselig og bare ett år etter 22. juli saken. Sigrid saken tror jeg vi får høre enda mer om i media siden det ikke er sikkert hvordan hun ble drept osv. 





 Håper dere alle har lært noe!!

onsdag 5. september 2012

KOMPOSISJON!!

HEII!!

Nå har vi nettopp lært om komposisjon. Vi skal også legge det vi har lært ut på bloggen.

Symmetrisk bilde:



Dette er et symmetrisk bilde. Symmetri er når begge sidene av bilde er likt så dette kan man si er ett typisk og klart eksempel på akkurat dette.

Asymmetrisk bilde:


Dette er et asymmetrisk bilde. Asymmetri er når det ikke er balanse i bilde. Jeg synes at dette er ett klart eksempel på hva asymmetri er.

Rytmisk bilde:



Dette er ett rytmisk eller gjentagelse bilde. Dette er fordi alle plankene gjentar seg selv. Dette er et klart eksempel på rytmisk bilde.


Håper dere lærte hva de forskjellige tingene betyr.


mandag 3. september 2012

FARGELÆRE!!!

HEII!!

Vi har nå fått i oppgave å skrive og foklare om fargelære. Vi skal altså forklare Johannes Ittens 7 fargekontraster, forklare CMYK og forklare RGB.

Johannes Ittens 7 fargekontraster:


  1. Kulørkontrast -> farger er kontrast til ikke farger (grå,svart,hvit)  
  2. Lyshetskontraster -> alle farger kan gjengi kontraster fra lys til mørk
  3. Kald/varm kontrast -> noen farger kan oppleves som varme farger og andre kjølige
  4. Simultankontrast -> samtidig som man ser på noe, danner "øye" en komplementærfarge
  5. Komplementærkontrast -> de fargene som er lengst vekke fra hverandre, for eksempel gul og lilla. 
  6. Metningskontrast -> hvor rene fargene er
  7. Kontrast i areal -> hvor mye det er av en farge iforhold til en annen farge, for eksempel 30% gult og 70% blått. 


CMYK:

C =  Cyan 
M = Magenda
Y = Yellow (gul)
K = Key (svart)

CMYK er et fargesystem som brukes i forbindelse med trykk og reproduksjon av fargetrykk. Disse fire fargene blir da blandet og fremstilles lik som orginalen. 


RGB:



R = Rød 
G = Grønn
B = Blå

RGB er en fargemodell som brukes ved additivt fargeblanding, farger oppstår som resultat av utsendt lys med ulike bølgelengder. 


Håper dere lærte noe!! :-)