onsdag 12. mars 2014

UKEPLAN for de to neste ukene!

Mandag 10.3
Tirsdag 11.03
Onsdag 12.03
Torsdag 13.03
Fredag 14.03
Prøve
Skrive shotlist
Intervjue 5 på gata i Sandnes
Gerilja
Filme
Skrive synopsis på blogg, innen kl 14.00
Skrive shotlist


Vi skal til Madla leiren og filme rekrutter og intervjue en sykepleier. 
Redigere
Sende mail/ringe til folk som kan stille opp på intervju, avtale tidspunkter


Vi skal være i madlaleiren hele dagen.
08.00-15.00



Mandag 17.03
Tirsdag 18.03
Onsdag 19.03
Torsdag 20.03
Fredag 21.03
Filme i madlaleiren
Fri!!!
Ferdig stilling
Gerilja
Ferdig?
Hele dagen så vi kommer ikke på skolen denne dagen.
Redigere det siste

Levere!
Skal være i leiren klokken 08.00





Vi skal lage en type tv-repotasje dokumentar. Dette er fordi vi synes at det passer best til det temaet vi har valgt å lage dokumentar om. Det er også den typen vi føler oss mest trygge på å får best til. 

Synopsis

Hovedkarakteren i dokumentaren vår er Kaptein Løytnant og Idrettsoffiser, Roger Borthen. Roger skal gjennom dokumentaren fortelle og vise oss hvordan det fysiske nivået på dagens ungdom er. VI har valgt han fordi han har mange års erfaring med ungdom i fysisk aktivitet, og jobber med dette daglig. 
Konflikten i dokumentaren vår skal være hvordan det fysiske nivået til dagens ungdom er. Vi skal gjennom dokumentaren få tydelig frem hvordan helsen er, og på slutten av dokumentaren konkludere. Konflikten vil gå ut på at vi skal være kristiske og spørrende til dagens ungdom. 

Målet med denne dokumentarene er å få frem om helsen til dagens ungdom virkelig er så dårlig som medier vinkler det. Vi skal gjøre seerne klare over konsekvenser som kan forekomme ved å ikke være i fysisk aktivitet, og i tillegg legge fakta på bordet. Vi ønsker også å skremme litt med videoen. 

Målgruppen til dokumentaren vår er ungdom i alderen 14 til 23 år. Dette fordi det er i dette rommet ungdom legger til rette for vaner med fysisk aktivitet, og det er i denne alderen man begynner å kjenne med press.

mandag 20. januar 2014

Forbedre rykte til Norwegian

Ide og Selve oppgaven:

Oppgaven vi har fått disse to ukene er å lage noe som forbedrer ryktet til enten Norwegian eller Russen. Vi skal velge hvilken plattform vi skal ta i bruk å jeg å Martine har valgt å lage en tv-reportasje.

Jeg skal altså være på gruppe sammen med Martine. Vi skal lage en tv-reportasje der vi skal prøve å forbedre ryktet til Norwegian som ikke har fått så veldig mye positivt i medier i det siste.

Disse linkene som jeg har lagt under er noen linker som viser negativitet som omringes Norwegian.




Vi skal ha en omgang med 5 på gaten for å høre hva folket synes om Norwegian og om de heller vil velge for eksempel SAS fremfor Norwegian. Vi skal prøve å ordne slik at vi kan komme inn på flyplassen å filme der eller eventuelt filme inni et av Norwegian flyene. Vi skal også prøve å få en liten samtale med en som er leder for Norwegian på Sola slik at vi kan komme oss ut til flyplassen.


Det er selvfølgelig begrenset hva vi får lov til av de, men det skader ikke å prøve å spørre.


Foreløpig vet vi ikke hvordan ukene våre ser ut fordi Martine er ikke på skolen i dag å vi må avtale litt med folk men vi skal ut å filme fem på gata på Onsdag eller Fredag.

REFLEKSJON:


Tirsdag 21.01
Jeg har nå sittet å ringt å prøvd å få tak i noen som helst fra Norwegian men får det ikke til. Jeg har ringt 12 forskjellige personer og ringt flere ganger til samme nummer men ingen kan hjelpe meg med noe som helst. Jeg har blitt sendt videre å fått andre nummer til forskjellige personer og slik har det fortsatt hele dagen. Jeg har sendt en mail til leder for Stavanger lufthavn, men har ikke fått svar av han heller.

Denne oppgaven gikk ikke helt som planlagt. Det var meningen at vi skulle lage en tv-reportasje der vi skulle intervjue folk fra Norwegian. Men etter tre dagers ringing og prøving, fikk vi ikke avtalt med noen og ingen ville egentlig snakke med oss. Vi fikk svar fra en mann i fra Norwegian der han sa at vi kunne ta et telefon intervju med ham på Tirsdag den 29.01, men vi måtte dessverre si nei siden da var det for sent.

 Vi la derfor den ideen på is. Etter litt sykdom fra både meg å Martine bestemte vi oss for å lage radio program. Etter en del med undersøking fant vi ut hvordan vi ville bygge dette programmet opp. Vi snakket med folk rundt omkring og fant ut hva de mente. Vi prøvde oss også på fem på gaten, men dessverre var folk ekstremt negative til å svare på de spørsmålene vi eventuelt skulle stille.

Manuset vi brukte da vi skulle lese dette inn i et redigerings rom:
Jo takk for det Martine og ikje minst GOD MORGEN, i dag e det Norwegian som står på agendaen og i Den siste tiden har det vært mye negativt i media om det norske flyselskapet Norwegian. Det var ikke før direktør Bjørn Kjos bestilte inn dreamliner flyene at selskapet ble fremsiden av alle Norske aviser.

Kunder har klaget over store forsinkelser og dårlig informasjon og fremdeles prioriterer ikke Norwegian å gjøre det optimalt for kunden. Eller er dette kun det media får frem?

Intrvju gate

7 av 10 som har flydd med norske flyselskap, mener at det er Norwegian som har best pris, dyktigst personell og best punktlighet.

De fleste mener også at innkjøpene av dreamliner flyene viser at flyselskapet har en intensjon om å ta selskapet et hakk videre. Kundene mener derfor at litt hindringer i starten er å regne med.

Etter vi har spurt oss litt rundt har vi bare fått gode og positive tilbake meldinger og det vises ikke at folk holder noen nag til hva som har skjedd. Du hørte på radio 2 med Martine og Victoria takk for oss.

Vi leste inn og klippet opptakene i Audition, det samme gjorde vi med opptakene som vi tok opp når vi spurte folk på gaten. Bare at vi bare redigerte klippene i Audition ikke leste det inn.

Vi har brukt prosess modellen fordi senderen er oss, budskapet er Norwegian, her kan det komme inn støy hvis noen ikke vet hva Norwegian er eller hva de har gjennomgått den siste perioden. Mottakeren er de som hører på radio kanalen vår så med andre ord, folket. Jeg vil ikke si at vi har brukt to stegs hypotesen eller tekstmodellen.

Målgruppen vi har satt oss er 18+, dette er fordi det er ofte de som tar å bestiller fly billetter og er opptatt av dette med pris og punktlighet. Jeg føler at vi har klart å nådd målgruppen slik vi skulle. Vi har nådd målet ved å bruke et lett ordbruk slik at folk med ikke så bredt ordforråd kan forstå oss, og vi har prøvd å høres glade og overbevisende ut.

Alt i alt synes jeg at denne oppgaven var helt ok. Vi hadde litt problemer i starten og vi ble ganske frustrerte over at vi ikke fikk tak i noen. Vi prøvde å ringe Bjørn Kjos, da han ikke tok telefonen, så la Martine igjen en beskjed på svareren, men vi hørte aldri noe. Men vi har vertfall gjort en innsats og det er jo bra. Jeg vil ikke si at jeg er 100% fornøyd med produktet, men under omstendighetene ble det helt ok. 

fredag 17. januar 2014

Vignett - Refleksjon

I disse to ukene har vi hatt om vignetter. Først var det ganske vanskelig å forstå hva en vignett var, men etter jeg ble forklart det 3-4 ganger forsto jeg det plutselig. ALTSÅ, en vignett er en ”intro” til et tv-program, en film, en tv-serie osv.

Dette var oppgaven vi fikk:
Velg en av fem sjangre og lag en vignett til en fjernsynsserie, film eller et fjernsynsprogram/programkonsept.

Action/krim
Barnetv
Såpe/drama
Nyheter/været/sport
Fakta

Bruk de ulike teknikkene som masking, puppet pin tool og fantasien for å løse oppgaven:D

Vignetten skal være 30 sekunder.

Helt til å begynne med skal jeg skrive å prøve å forklare best mulig hele prosessen jeg/vi har vert gjennom nå. Helt til å begynne med når vi ble introdusert for oppgaven ble jeg helt forskrekket. Mange tanker fløy gjennom hode mitt og jeg trykket meg bare lenger og lenger ned. Vi skulle liksom lage en vignett (som jeg engang ikke visste hva det var), sette oss inn i et helt nytt program å ikke minst få en karakter i dette.

Vi begynte med å  gå gjennom programmet med Jon og helt ærlig… Jeg forsto nesten ingenting. Det tok litt tid, med hjelp av Tonje og Leif så fikk jeg sånn noen lunde greie på hvordan det fungerte. Jeg fant jo ut at etter hvert at programmet var ekstremt likt Premiere. Masking, Leyers, keyframes kunne jeg fra før av så det hjalp meg jo litt.

Vi skulle så lage en øvingsoppgave å den (fra min side) ble helt grusom men fikk den godkjent. Etter den var ferdig fikk vi utdelt tomme story board der vi skulle lage vår tanker og ideer. Jeg begynte med å skissere ned på arket. Bestemte meg egentlig for å lage noe som var Barne-TV relatert, men den ideen sank ganske langt ned etter hvert. Jeg bestemte meg for å stryke den tanken å lage noe annet. Ideen min ble da å lage en vignett til frokost tv som går på tv2 og heter God morgen Norge. Denne vignetten er en egen type sjanger som bare varer i maks 15 sekunder. Det er derfor min vignett varer i nesten 15 sekunder. Jeg kan ikke begrunne det på noen annen måte enn at kjenningsmelodien til God morgen Norge varer i 13-15 sekunder.

Jeg bestemte meg for å filme en kaffekopp og kaffe som ble helt oppi koppen. Jeg prøvde meg ut med litt forskjellige ting men landet tilbake på det shootet jeg egentlig ikke hadde tenkt til å bruke.

Jeg laget en sol i Illustraiter der jeg tegnet eller illustrerte denne solen selv.

Så åpnet jeg AfterEffects å begynnte å lage et nytt Solid i en dyp-cyan farge. Da alt dette var laget og satt opp, lagret jeg først solen min i ai-fil fordi det er den filtypen man bruker i illustraiter, men jeg klarte ikke legge solen inn i det filformatet så jeg lagret solen i JPG-fil for å få det om til et bilde. Når jeg hadde gjort dette bestemte jeg meg for å prøve en ny taktikk å bare copy-paste det inn i AfterEffects. Det fikk jeg til. Så fortsatte jeg. Begynte å plassere solen i nederste venstre hjørne fordi solen min skulle ”våkne” opp derifra. Jeg gikk inn på layeret mitt, trykket på transform, gikk på possition, la en keyframe der jeg ville solen skulle begynne å bevege seg, gikk til slutt punktet, la en ny keyframe og dro solen fra begynner punktet til slutt punktet.

Jeg åpnet Premiere og la inn video klippene mine. Begynte å se gjennom dem å klippet meg frem til det resultatet jeg ville ha. Jeg tror jeg eksporterte tre forskjellige i versjoner før jeg ble fornøyd å satte det inni AfterEffects helt i begynnelsen av filmen.

Da filmsnutten min var inne i AfterEffects måtte jeg sette inn teksten på solen. Da måtte jeg gjenta akkurat samme prosedyre som jeg gjorde når jeg la inn solen. Jeg bestemte meg for å legge på en effect på solen for at den skulle få litt mer glow så jeg la på en glow effect.

Jeg eksporterte videoen min ved å trykke på render qiue og måtte stille på litt innstillings greier. Er ikke helt sikker på hav som ble trykket på fordi jeg fikk hjelp av; Thea og Kjirsti. Men jeg fikk med meg at filformatet som filmen ble ekstportert i var H.264. Grunnen til at vi lagret den i akkurat dette filformatet er fordi det er et HD format og den er veldig liten, min ble på 9,1MB og det var den ikke første gangen.. Vi bruker også H.264 fordi det er en fil det går an å redigere i videre etter at filen er eksportert hvis det er ønskelig.

MIN VURDERING:

Helt til å begynne med vil jeg si at jeg ikke likte denne oppgaven. Det var en helt ok oppgave med tanke på hvordan den ble fremstilt å hvilket program vi skulle bruke. Jeg er ikke fornøyd med resultatet mitt, men tror ikke jeg kunne gjort det så mye bedre. Selv ville jeg aldri brukt min vignett til noen ting som helst fordi det ser ut som en 12 åring har laget dette, men men..

Jeg ser og vet at filmen jeg laget er skurret og det er fordi jeg måtte zoome en del inn i bilde for å få frem uttrykket med klippet. Det gjorde at filmen ble slik den ble. Jeg kunne gjort klippet på ny, men jeg hadde ikke til eller kapasitet til å få det gjort innen tirsdag.

Selve det jeg tegnet var ikke det beste jeg har sett, men fikk ikke til å få en sol til å se mer realistisk ut, uten å ta bilde av en ekte sol.


Alt i alt ble jeg ikke så veldig fornøyd, kunne sikkert gjort det bedre, men det kunne også vert verre.